Thursday, May 23, 2019

Kena Post Mortem (Bedah Siasat) Ke Untuk Claim Takaful ?


KETAKUTAN PARA PROSPEK TAKAFUL: 
BEDAH SIASAT (POST MORTERM)
"Eiii.. saya tak nak la takaful-takaful ni. Mati nanti tak pasal-pasal badan kita dibelah-belah sbb nak tahu punca kematian! "
Untuk pengetahuan semua, bila berlaku kematian, dari pihak insurans/takaful, tidak perlu bedah siasat(post morterm). Yang kami perlukan hanya laporan perubatan/kematian dan sijil kematian.



Yang nak minta bedah siasat tu polis/pihak hospital. Sebagai contoh, mungkin kematian disyaki ada kaitan dengan jenayah, kemalangan dan sebagainya.

Harap maklum.. ✌🏼😊

About Author:

Konsultan MAA Takaful. Nak sembang takaful boleh whatsapp bila-bila 013-404 4072


Let's Get Connected: Twitter | Facebook | Google Plus

No comments:

Post a Comment

Tak kan baca je ;)
Ce komen skit nak tengok :D