Tuesday, June 7, 2016

Claim Kad Hospital - KPJ Ampang Puteri - Viral Infection RM 3,937.31

Alhamdulillah, abg nak share claim kad hospital klien abg. Admit di KPJ Ampang Puteri Specialist Hospital. Diagnosis viral infection pada sistem pernafasan. Admit selama 4 hari dengan jumlah kos bil keseluruhan RM 3,937.31 ditanggung MAA Takaful.

Klien abg ambil polisi kad hospital takaful beserta dengan elaun harian hospital. Bil hospital takaful bayarkan terus kepada hospital, dan bila discharge siap boleh claim elaun harian hospital. Bolehlah klien abg guna duit claim elaun harian hospital untuk replace apa-apa losses selama 4 hari tak bekerja duduk dalam wad.

Detail charges bil klien abg:Dan ini GL (Guarantee Letter) klien abg. Guna android apps aje pun, tak payah nak call-call agent bila emergency nak admit. La ni zaman 2016, agent bercuti kat London, klien boleh admit tanpa masalah kat hospital bila-bila masa 24 jam siang malam.


Dengan semua bil RM 3,937.91 beserta baki kad annual yang belum digunakan, tambah lagi elaun harian wad hospital yang klien abg tapau, semua manfaat takaful ini klien abg dapat dengan caruman bulanan hanya RM 100. Waaa bestkan takaful ni. Persediaan awal untuk perkara yang tidak dijangkakan :D

About Author:

Konsultan MAA Takaful. Nak sembang takaful boleh whatsapp bila-bila 013-404 4072


Let's Get Connected: Twitter | Facebook | Google Plus

No comments:

Post a Comment

Tak kan baca je ;)
Ce komen skit nak tengok :D