Thursday, March 1, 2018

Pelan Takaful Warga Emas Berpenyakit (Pelan Khairat/Wakaf/Lupus Hutang)

Masih ada mak & ayah?

Mak & ayah dah ada macam-macam penyakit?
Nak buat takaful yang terima orang sakit?

JOMMM

Buatkan pelan takaful senior gold untuk dorang. Mak ayah ada apa penyakit kritikal pun DITERIMA


Contoh proposal atas.
Umur Mak 58 tahun.
Caruman sebulan Rm 50. 
Kalau anak 3 beradik kongsi sebulan baru Rm 17 je.

Takdir mak meninggal dunia. Takaful akan bagi RM 11,738 (untuk caruman Rm50). Sebagai anak, apa nak buat duit tu, ini cadangannya...

1,500 urus jenazah, upah van, gali kubur etc
2,500 buatkan mak upah haji
Baki 7,738 bayarkan apa-apa hutang yang arwah ada, andai takda hutang, sedekah pada anak-anak yatim, belanja kenduri arwah sebagainya.

Tu paling rendah Rm 50 sebulan.

Kalau perlu bayaran pampasan yang lebih, incase nak cover hutang piutang yang banyak, atau bercadang untuk wakaf/sedekah amaun yang besar kepada masjid/badan kebajikan berdaftar, boleh ambil pelan atas dari RM 50.

Takda siapa dah yang nak concern amek kan untuk mak & ayah melainkan kita sebagai anak yang dorang besarkan kita dengan susah payah.

Pelan takaful senior gold ni amat sesuai bagi
- orang yang dah ada penyakit
- berniat untuk cipta hibah, khairat kematian, dana melupuskan hutang selepas meninggal, atau peninggalan harta untuk generasi keluarga
- berniat untuk wakaf/sedekah wang pampasan takaful kepada mana-mana organisasi berdaftar termasuk kariah masjid tempat tinggal



Dijamin tidak perlu pemeriksaan kesihatan kerana pelan ini bukan seperti pelan Medical Card yang strict ya amat untuk lulus.

Nak daftar untuk mak ayah meh roger.

Syarat kemasukan:
Berumur 50 tahun ke atas
Caruman serendah RM 50 sebulan

About Author:

Konsultan MAA Takaful. Nak sembang takaful boleh whatsapp bila-bila 013-404 4072


Let's Get Connected: Twitter | Facebook | Google Plus

No comments:

Post a Comment

Tak kan baca je ;)
Ce komen skit nak tengok :D