Thursday, September 15, 2016

Ada Medical Card Boleh Pilih Doktor Pakar

Satu kelebihan dan benefit untuk orang yang ada medical card takaful adalah kemudahan untuk PILIH doktor.

Jika pemegang medical card mengalami masalah penyakit, sebelum pergi hospital panel, boleh search dulu doktor pakar yang nak dirujuk malah boleh pilih doktor lelaki atau perempuan bergantung pada availability doktor tersebut.

Screenshot dari website Hospital KPJ Tawakkal Specialist
http://www.kpjtawakkal.com/find-doctor.php

Kalau takda medical card, hadap je la apa yang ada. Kena tunggu turn 3 bulan, tunggu aje la. Melainkan ada banyak duit cash, boleh la cepat sikit cari doktor pakar kat hospital private.

Darul Ehsan Medical Centre (DEMC) Shah Alam, juga antara salah satu daripada lebih 100 buah hospital pakar swasta panel medical card MAA Takaful / Zurich Takaful.

Apa yang penting sangat kemudahan untuk pilih doktor ni ? 

Abg tak nak bebel panjang-panjang dan abg ringkaskan kenapa penting untuk ada kemudahan pilih doktor;

  • Nak rawatan yang cepat. Kalau doktor pakar di sebuah hospital tu jadual dia padat, boleh cari doktor pakar di hospital panel yang lain.
  • Untuk pesakit perempuan, masalah dan penyakit perempuan, majoriti nak pilih doktor perempuan untuk buat rawatan. Jadi ada medical card, boleh pilih doktor yang berkenan di hati.
  • Paling penting, nak jumpa doktor pakar secara percuma. Hanya perlu bayar caruman medical card sahaja. Kos untuk rundingan doktor pakar, rundingan sahaja ya, belum masuk prosedur doktor dan ubat-ubat lagi, boleh mencecah RM 500 sekali jumpa (5-15 minit). RM 500 tu boleh bayar caruman medical card untuk setengah tahun beb.

Screenshot dari website Darul Ehsan Medical Centre
http://www.demc.com.my/our-doctor-2


About Author:

Konsultan MAA Takaful. Nak sembang takaful boleh whatsapp bila-bila 013-404 4072


Let's Get Connected: Twitter | Facebook | Google Plus

No comments:

Post a Comment

Tak kan baca je ;)
Ce komen skit nak tengok :D