Tuesday, May 3, 2016

101 Panel Hospital MAA Takaful

Alhamdulillah, 


TAMBAHAN 6 LAGI HOSPITAL PANEL MAA TAKAFUL !

1. KPJ Rawang Specialist Hospital, Selangor
2. Gleneagles Kota Kinabalu, Sabah
3. Tun Hussein Onn National Eye Hospital, KL
4. UKM Specialist Hospital, KL
5. UM Specialist Hospital, KL
6. Amanjaya Specialist Centre, Kedah
Penambahan 6 hospital panel ini menjadikan keseluruhan jumlah panel hospital MAA Takaful ialah sebanyak 101 hospital panel.


Jumlah hospital panel juga merupakan satu elemen penting bagi kad hospital. Kerana ianya menentukan hospital mana yang boleh pemilik kad takaful akses masuk ke hospital untuk mendapatkan rawatan tanpa tunai dengan hanya menggunakan kad hospital.

Lagi banyak hospital panel kad hospital takaful tuan/puan. Lagi bagus untuk tuan/puan. Kadang-kadang tuan/puan perlu pergi pada satu-satu hospital tertentu sahaja kerana terdapat kepakaran doktor bagi penyakit yang dihidapi.

Apa jadi kalau hospital yang ada doktor pakar yang diperlukan tuan/puan bukan panel kepada kad hospital takaful tuan/puan ? Mestinya ianya akan merumitkan keadaan. Tak akan nak pay and claim pula. Kalau bil setakat RM 100 - RM 200 mungkin tak menjadi masalah. Tapi bil hospital lagi-lagi jumpa doktor pakar, boleh mencecah ribuan ringgit. Tak percaya semahal itu ? Ha, belum kena belum tahu. Dah kena, tepuk dahi 100x pun tak tak guna sebab takaful dah tak terima permohonan orang ada rekod penyakit.

Nak daftar kad hospital ?
013.404.4072

About Author:

Konsultan MAA Takaful. Nak sembang takaful boleh whatsapp bila-bila 013-404 4072


Let's Get Connected: Twitter | Facebook | Google Plus

No comments:

Post a Comment

Tak kan baca je ;)
Ce komen skit nak tengok :D