Tuesday, October 16, 2018

Bagaimana Takaful Boleh Membantu Anda?

Faedah Kematian : 
Sekiranya berlaku kematian pada pemegang polisi,faedah ini boleh membantu meneruskan perbelanjaan seisi rumah orang yang ditinggalkan. Samaada ianya berterusan atau tidak,bergantung kepada konsultan yang menyusun faedah.Faedah Lumpuh Kekal : 
Sekiranya berlaku Lumpuh Kekal kepada pemegang polisi,faedah ini membantu mengekalkan pendapatan sedia ada si pemegang polisi,sambil mengekalkan simpanan dan asset sedia ada.

Faedah Sakit kritikal : 
Sekiranya berlaku Sakit Kritikal kepada pemegang polisi,faedah ini membantu menyediakan perbelanjaan bagi Kos bukan perubatan yang tidak ditanggung oleh Syarikat insurance(Sekiranya ada Medical Card),ianya seperti makan minum,duit minyak ulang-alik hospital,perbelanjaan keperluan asas pesakit,dan lain-lain.

Faedah kemasukan Hospital : 
Sekiranya pemegang polisi di wadkan,elaun ini sebagai gantian pendapatan sepanjang kemasukkan di hospital. Sekiranya di wadkan selama sebulan,pendapatan bulanan boleh diperoleh semula bagi mengekalkan perbelanjaan rumah. Apapun masih bergantung pada cara menyusun faedah dari konsultan.

Sekian,

Bagi mendapatkan penyelesaian dengan gambaran menyeluruh. Let's mengeteh dengan abg !

About Author:

Konsultan MAA Takaful. Nak sembang takaful boleh whatsapp bila-bila 013-404 4072


Let's Get Connected: Twitter | Facebook | Google Plus

No comments:

Post a Comment

Tak kan baca je ;)
Ce komen skit nak tengok :D