Friday, July 25, 2014

ASTRO Meterai Kontrak Syarikat ISRAEL ?

ASTRO yang dimiliki oleh Ananda Krishnan dan merupakan pemonopoli siaran televisyen kabel yang mengenakan bayaran sesuka hati, mengambil sikap MENENTANG KERAJAAN MALAYSIA, umat Islam di negara ini dan perjuangan rakyat Palestin.


ASTRO yang bersikap seperti maharaja di negara ini telah memutuskan untuk menyalurkan kewangan, bantuan serta dana kepada Zionis untuk terus membunuh rakyat Palestin menerusi perlantikan AMDOCS sebagai 'Subscriber Management System' syarikat media tersebut.

Jika selama ni, ASTRO telah menerima pelbagai bentuk kecaman terutama perkhidmatannya yang sangat uzur pada waktu hujan, caj perkhidmatan yang tidak munasabah, servis khidmat pelanggan yang teruk dan pemasaran paksa rela. Namun, tiada mana-mana pihak berwajib yang berani menempelak dan 'menjentik' ASTRO hatta Kementerian Penerangan dan SKMM pun tak boleh buat apa-apa.

Perkhidmatan ASTRO masih tetap di takuk lama. Program-program yang disiarkan adalah program-program lapuk yang diulang-ulang siar berpuluh-puluh kali. Malah, iklan yang ditayangkan lebih banyak sampai kadang kala kita keliru sama ada kita bayar langganan bulanan untuk tonton iklan atau program tv. 

Tapi satu perkara dipertingkatkan ASTRO hanyalah bayaran bil yang dikenakan kepada pelanggan. kononnya sebagai penanggung kos perkhidmatan yang telah dipertingkatkan. Lambat bayar sehari, POTONG. Reconnection ? Bayar RM 20.

Terkini, satu pendedahan telah dibuat oleh Dr. Asyraf Wajdi Dusuki membabitkan kerjasama ASTRO dengan Zionis Israel.

Jika benar pendedahan ini, Kepada pengguna ASTRO, anda kini menyumbang dana kepada ISRAEL bagi membunuh rakyat Palestine melalui bayaran langganan bulanan perkhidmatan ASTRO.

Sumber Facebook Dr. Asyraf Wajdi Dusuki - Klik Sini

Pengesahan status Amdocs sebagai syarikat milik Israel - Klik Sini

Amdocs bags Malaysian PayTV contract with Astro - Klik SiniBOIKOT ASTRO
Meh pakai Hypp TV, ABN Express
Tak pun, pakai Skybox, Openbox

About Author:

Konsultan MAA Takaful. Nak sembang takaful boleh whatsapp bila-bila 013-404 4072


Let's Get Connected: Twitter | Facebook | Google Plus